layout-wrota-lipiec2014-tlo-turyst

turystyka.

layout-wrota-lipiec2014-przestrzen

mowiaca przegladarka    slabowidzacy   epuap

 

wrotapodkarpackie.pl

layout-wrota-lipiec2014-tlo-wrota-glowna

layout-wrota-lipiec2014-tlo-przedmiot-puste

Trwa Restaurant Week w Rzeszowie

rzeszow resturant weekPrzed nami kolejna edycja Restaurant Week, czyli festiwalu najlepszych restauracji. Przystawka, danie główne i deser, w festiwalowej cenie tylko 49 zł. Biuro kulinarnych podróży Restaurant Week zabierze Was dookoła smaków świata do 31 października.

W Rzeszowie możecie wybierać spośród 8 restauracji. Poniżej ich lista oraz festiwalowe menu każdej z nich:

Restauracja Folk

MENU A

Krem z palonych ziemniaków w sianie, "pączek” z łososia
Polędwica z indyka, buraki gratin, sos chrzanowy, puree z pieczonych batatów
Gruszka w korzennym winie, sos szodonowy

MENU B

Pasztet z soczewicy, cukinia faszerowana pomidorami i serem, paprykowa salsa
Placki z prosa, halibut w ziołowym maśle, kurki w mleku kokosowym z pomidorami
Krem brulee z selera, śliwki w karmelu

Restauracja hotelu Hilton Garden Inn

MENU A

Żurawinowy proziak, parfait z gęsich wątróbek, ogórek aromatyzowany trawą cytrynową i chips jabłkowy
Polędwiczka wieprzowa z jarmużem i boczniakami, maślana brukselka i batat
Mus z pieczonego jabłka z anyżem

MENU B

Pierożki z buraka z farszem z sera koziego, bób, batat i sos szałwiowy
Gołąbek z kapusty włoskiej z farszem z kaszy gryczanej, tartych ziemniaków i grzybów, leczo paprykowo-dyniowe
Panna Cotta z makiem i kruszonką sezamową

Habana Sports Bar BBQ

MENU A

FRIJOLES NEGROS- pikantna zupa z czarnej fasoli z mięsem mielonym, płatkami papryki i boczkiem.
CHICKEN & BLACK BEAN RICE BOWL- grilowane podudzie z kurczaka z ryżem, salsa mango z czarna fasola i awokado.
KUBANKA- ciasto biszkoptowe z masa maślano-budyniową i nutella z wiórkami czekoladowymi.

MENU B

CILANTRO LIME SALAD- mieszane sałaty, mango, ananas,pomarańcza kolendra, tofu, salsa awokado.
BLACK BEAN RICE BOWL & TEMPURA FRIED BANANAS- smażone banany w chrupiącej tempurze z dodatkiem ryżu i czarnej fasoli z kolendra, salsą mango i guacamole.
CHURROS- tradycyjny wypiek posypany cukrem pudrem i cynamonem.

Kulisy

MENU A

Tatar wołowy z ogórkami, borowikami, cebulą i jajkiem
Pierś z kurczaka przypiekana na skórce z dodatkiem białego wina, kopytkami i fasolką szparagową
Mille-feuille z kremem kasztanowym i konfiturą z kwiatu bzu

MENU B

Sałatka z gruszką w czerwonym winie z grillowanym serem pleśniowym
Tagiatelle z grzybami leśnymi i oliwą z oliwek
Drożdżowa jagodzianka z maślaną kruszonką

Oranżeria

MENU A

Cappellacci z jeleniem i grzybami / sos winno-maślany / ser pecorino
Eskalopki cielęce z risotto grzybowym / palone warzywa / sos winny
Tartoletka gruszkowa / mus migdałowy / lody z gorgonzoli

MENU B

Raviolini żytnie z kalafiorem i gruszką / ragout z dyni i grzybów
Filet z halibuta na risotto z zielonym groszkiem/ ragout grzybowe/ sos pietruszkowy
Tartoletka gruszkowa / mus migdałowy / lody z gorgonzoli

Parole Art Bistro

MENU A

Marynowane krewetki z kremem z dyni, ostrą pomarańczą i papryką
Stek z indyka w curry z kuskusem, czerwoną kapustą i sosem kokosowym
Karmelizowana nektarynka z kremem waniliowym, tymiankową bezą i rumiankiem

MENU B

Bliny ziemniaczane z młodym burakiem i wędzonym twarogiem
Zielone warzywa z chrupiącym jajkiem i sosem holenderski
Sernik z orzechami ziemnymi

Patio

MENU A

Płatki polędwiczki wieprzowej, sos musztardowy, kapary, grzanki, grana padano, zioła
Pierś z kaczki sous - vide, puree z dyni, karmelizowane jabłka, imbir, pieczona figa, sos tymiankowy
Lava cake, galaretka z madery, porzeczkowy coulis, lody słony karmel (przygotowane na żywo)

MENU B

Carpaccio z pieczonych buraków, kawior balsamiczny, kozi ser, rukola, sos jeżynowy, grissini
Stek z łososia, szparagowe risotto, sos cytrynowo-szafranowy
Lava cake, galaretka z madery, porzeczkowy coulis, lody słony karmel (przygotowane na żywo)

Restauracja Kucharze

MENU A

Pâté z gęsich wątróbek, konfitura z pigwy, grillowany Brioche, redukcja z porto, opalana szalotka
Pierś z perliczki sous vide, puree z kasztanów, confitowana dynia, sos z białej czekolady i wędzonej papryki z demi glace, marynowany burak
Pieczona gruszka w syropie klonowym, kruszonka, cynamon, mus z dyni z wanilią, orzech włoski

MENU B

Krem krewetkowo- dyniowy z prosecco, ceviche z krewetek koktajlowych, czerwony pieprz w syropie, oliwa bazyliowa
Risotto grzybowe, świeży tymianek, bieszczadzki ser kozi, puder z borowików, oliwa truflowa, chips z korzenia pietruszki
Pieczona gruszka w syropie klonowym, kruszonka, cynamon, mus z dyni z wanilią, orzech włoski

Rezerwacji możecie dokonać na stronie festiwalu restaurantweek.pl. Każdy chętny musi dokonać rejestracji, a następnie wybrać miejsce, dzień i godzinę, liczbę osób oraz trzydaniowe menu. Po dokonaniu płatności, rezerwację otrzymamy na adres mailowy.

Następnie w restauracji należy okazać rezerwacją w formie wydruku lub na dowolnym ekranie. Ważne jest, aby pojawić się punktualnie w zarezerwowanym terminie, ponieważ czas jaki przeznaczony jest na konsumpcję festiwalowego menu to 90 minut od godziny rezerwacji.

ÓSMY GOŚĆ GRATIS! Przy rezerwacji 8-osobowe stolika, płacisz tylko za siedmiu Gości!



Kalendarz wydarzeń

Listopad 2018
P W Ś C Pt S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2